Merkezimiz Tarafından Düzenlenen Sosyal Hizmet Bölümü Bahar Dönemi Açılış Konferansı Gerçekleştirildi
1 Mart 2022 | 00:40

Bahar Döneminin ilk etkinliğinde Sosyal Hizmet Çalışmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi (SOHMER) olarak Rektörümüz Prof. Dr. Musa Yıldız'ın katılımlarıyla Üniversitemizde konuk ettiğimiz Cumhurbaşkanlığı Sosyal Politikalar Kurulu Başkanvekili Prof. Dr. Vedat Işıkhan hocamızın “Ülkemizde Sosyal Politika ve Sosyal Hizmet” konulu konferansını gerçekleştirdik. 

SOHMER olarak düzenlediğimiz Sosyal Hizmet Bahar Dönemi açılışı etkinliğinde Rektörümüz Prof. Dr. Musa Yıldız: “Selçuklu çınarının, Osmanlı çınarının, yani kökü çok derinlerde olan, dallarıyla tüm dünyayı kucaklayan o ulu çınarın gövdesinden gıdasını alan bir alandan, meslekten bahsediyoruz, ‘İnsanı Yaşat ki Devlet Yaşasın’ diyen atalarımızın bizlere rehber olarak söylediklerini belki de bugün en iyi uygulayacak olan mesleklerden biridir sosyal hizmet.” dedi. 

Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Bülent Elbasan sosyal hizmet konusunu ilgilendiren her türlü projenin ve çalışmanın destekçisi olduklarını söyledi. “İnsan varsa millet, millet varsa devlet vardır” anlayışıyla toplumun her kesimine sosyal hizmete özgü yöntem ve tekniklerle uygulama yapılması gerektiğini ifade etti ve Gazi Üniversitesi Sosyal Hizmet Bölümünden mezun olacak öğrencilerimizin insana dokunabilme yetisine sahip olacağından dolayı gurur duyduklarını söyledi.

SOHMER Müdürümüz ve Sosyal Hizmet Bölüm Başkan Yardımcısı Doç. Dr. Sayın Ömer Faruk CANTEKİN etkinliğin açılış konuşmasında, Gazi markasına yaraşır öğrenciler yetiştirmenin yanı sıra SOHMER’in kamuoyunun yakından takip edeceği bir merkez olmasını hedeflediklerini söyledi. Sayın Rektörümüze desteklerinden dolayı teşekkürlerini iletti. 

Cumhurbaşkanlığı Sosyal Politikalar Kurulu Başkanvekili Prof. Dr. Vedat IŞIKHAN Sosyal Hizmet Bölümü Bahar Dönemi açılışında, geçmişten günümüze uzanan süreçte Sosyal Hizmet kavramının gelişimi üzerinde durdu. Prof. Dr. Vedat Işıkhan, ülkemizde sosyal politika ve sosyal hizmet konusunda yapılan çalışmalar hakkında da bilgiler verdi. "Sosyal Hizmetin hem dünyada hem de tarihimizde önemli bir yeri vardır. Köklü bir mesleğin temsilcileriyiz." dedi.

 

-1 -1 -1 -1 -1 -1 -1
background image