Merkez Müdürümüz Doç. Dr. Ömer Faruk Cantekin Yönetiminde Depremden Etkilenen Gazi Üniversitesi Öğrencilerine Yönelik "Psikososyal Destek Programı" Başlatılmıştır.
23 Şubat 2023 | 20:33

Gazi Üniversitesi Sosyal Hizmet Çalışmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi (SOHMER) olarak oluşturduğumuz psikososyal destek ekibiyle depremden etkilenen ve başvuruda bulunan Gazi Üniversitesi öğrencileri için ‘Psikososyal Destek Programı' açılışı, bugün saat 13.30 itibarı ile Merkez Müdürümüz Sayın Doç. Dr. Ömer Faruk Cantekin yönetiminde başlamıştır. 

Açılışta Gazi Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Sosyal Hizmet Bölüm Başkan Yardımcısı ve SOHMER Müdürü Doç. Dr. Ömer Faruk Cantekin'in yanı sıra Gazi Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Bülent Elbasan ve Gazi Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Sosyal Hizmet Bölüm Başkanı Prof. Dr. Fatma Arpacı ile Gazi Üniversitesi psikososyal destek ekibi yer aldı.

“Üzerimize düşen ne varsa yapalım gayreti içerisinde bulunduk.”

Merkez Müdürümüz Doç. Dr. Ömer Faruk Cantekin,  depremde hayatını kaybeden vatandaşlar için Allah'tan rahmet, yaralılara ise acil şifalar temennisinde bulunarak, sözlerine şöyle devam etti:

“Deprem ertesinde üniversitemiz bünyesindeki kurullarımızda yapılan görüşmeler neticesinde biz de üzerimize düşen ne varsa yapalım gayreti içerisinde olduk ve bir psikososyal destek programını çevrimiçi imkanlarla hayata geçirmeyi hedefledik. Psikososyal destek ekibimiz 15 kişiden oluşmakta. Burada psikiyatrik bir tedavi yapmıyoruz. Psikolojik bir hasta mantığıyla hareket etmiyoruz. Sosyal hizmet bakış açısıyla psikososyal destek mantığıyla afet sonrası kişinin tekrardan psikososyal işlevselliğini kazanması yönünde online bazı destek programları uyguluyoruz. Onları yine çevresi içinde birey mantığıyla sunmaya gayret ediyoruz” dedi. Sözlerine ek olarak topluma yaygınlaştırmayı hedeflediklerini dile getirdi.

Gazi Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Bülent Elbasan, “Bir üniversite olarak öğrencilerimize, ailelerine ve topluma sahip çıkmak zorunda olduğumuzu çok net biliyoruz. Bu nedenle fakültemiz bünyesinde bir doğal afet yönetim komisyonu kurduk. Bu çerçevede bu süreçten depremde etkilenen öğrencilerimizin en az hasarla kurtarılabilmelerini ve topluma tekrar entegre olmaları için gerekli çabayı göstermeye çalışıyoruz. Gazi Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Sosyal Hizmet bölümümüzde Doç. Dr. Ömer Faruk Cantekin'in ve Sosyal Hizmet Bölüm Başkanı Prof. Dr. Fatma Arpacı'nın katkılarıyla beraber bir grup kuruldu. Sosyal Hizmet Çalışmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi (SOHMER), çok önemli bir görevi üstleniyor. Üniversitemizde şu anda depremden etkilenen tüm çocuklarımıza en az haftada 2 gün olmak kaydıyla çevrimiçi bir yardım psikososyal destek programı oluşturuldu. Bu programın Gazi Üniversitesi dışında da yaygınlaşması için elimizden geleni çabayı sarf edeceğiz” şeklinde konuştu.

İhlas Haber Ajansı gazetesinin de yer aldığı açılışta psikososyal destek programından bahsedildi.

 

background image